Financieel advies

Het aanvragen van toeslagen en aangifte doen van belastingen is voor veel mensen een hele klus. AMS Consultancy helpt u er graag bij!

Uw situatie

• U moet een belastingaangifte opstellen, maar u komt daar niet uit. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Of de aangifte erfbelasting.

• U heeft een testament opgesteld – bijvoorbeeld in het kader van een financiële planning – en u wilt weten wat hiervan de financiële gevolgen zijn. Of u wilt weten of dit testament aangepast moet worden, zodat het nog steeds uw laatste ‘wil’ betreft.

•  U wilt weten of u recht heeft op een toeslag en zo ja, hoeveel dan en hoe vraagt u dit aan? Bijvoorbeeld: huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag.

• U heeft een financiële vraag rondom uw eigen woning, schenkingen of uw nalatenschap.
Bijvoorbeeld: is het verstandig om de hypotheek af te lossen of kan ik beter het geld op een spaarrekening storten? Ik wil een schenking doen, hoe kan ik dat fiscaal het beste doen? Ik wil mijn vermogen met zo min mogelijk belasting aan erfgenamen doen toekomen, hoe doe ik dat?

Wat doet AMS Consultancy?

• Aangifte inkomstenbelasting opstellen.

• Aangifte erfbelasting opstellen.

• Gevolgen van een gekozen testament uitwerken.

• Beoordelen of een testament moet worden aangepast.

•  Beoordelen of u recht heeft op een toeslag: huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag. En zo ja: hoeveel toeslag u ontvangt. AMS Consultancy helpt u ook met het aanvragen van de toeslagen.

• Financieel advies over uw eigen woning, schenkingen en nalatenschap.

Geld uitgeven is makkelijk. Geld verstandig beheren is een ander verhaal. AMS Consultancy helpt u op het gebied van financiële planning.

Uw situatie

–        U vindt het lastig om rond te komen. U vraagt zich af of u wel voldoende inkomsten heeft. En hoe u beter met uw geld kunt omgaan.

–        U wilt weten hoe u uw vermogen aan uw erfgenamen kunt geven zonder te veel belastingen te betalen.

–        U vraagt zich af of u wel voldoende pensioen heeft opgebouwd als u straks met pensioen gaat. Moet u nu bijvoorbeeld niet nog een extra verzekering afsluiten? En hoe zit het met uw pensioen als u gaat scheiden?

Wat doet AMS Consultancy?

–        Een financiële planning opstellen. Inkomsten en uitgaven worden op een rij gezet en ik bekijk samen hoe u met uw inkomsten beter kunt rondkomen.

–        Een schenkingsplan opstellen. In dit plan staat wanneer u welke bedragen kunt schenken aan uw naasten, tegen zo min mogelijk belasting.

–        Berekenen wat voor u voordeliger is: hypotheek aflossen of niet?